Terwijl een coronakat haar jongen niet meer terugvindt tussen de meningen van would-be specialisten en complottheorieën van fantasten probeert de Werkgroep Grotduiken er voor u de resultaten van gedegen wetenschappelijk onderzoek (gestaafd met bronvermelding zodat u die zelf ook nog kan nalezen) uit te filteren.

In dit document proberen we bovenaan steeds de meest relevante informatie over de impact van dit virus op het menselijke lichaam en dus ook op het duiken weer te geven. We willen net als elke duiker graag weten wat de gevolgen van Covid-19 zijn op het duiken en dit zowel op korte als op lange termijn. Zo kan ieder beter voor zichzelf uitmaken of we al dan niet moeten wachten op een vaccin vooraleer opnieuw het water in te duiken.

Het is niet de bedoeling van dit document om erop te wijzen wat wel en niet toegelaten is, daarvoor hebben we politici om u duidelijk te informeren. Als VVS-leden wachten we alleszins op de goedkeuring van de Speleo-Secours vooraleer het grotduiken in België weer aan te vatten.