Dirk, Erik, Herman, Kurt en Raf van de pas verkozen WGD hebben communicatie met de grotduikers als eerste en belangrijkste doel gesteld.

Zodus lees je hier onze eerste nieuwsbrief. Niet al te inventief "Nieuwsbrief VVS-grotduikers" genoemd (wie een betere naam weet, laat het ons weten!) met inhoud die naar alle VVS-leden wordt gestuurd. Communicatie is alleen nuttig wanneer er daadwerkelijk iets te melden is. Daarom lees je verder in deze Nieuwsbrief  over een kleine aanpassing in het reglement, de activiteiten die gepland zijn door de WGD.

De werkgroep zal het communicatieplatform zijn met alle middelen en tussen alle niveaus. Dus als je zelf een duiktrip (naar de Lot bijvoorbeeld) wil organiseren of een clubreis wil openstellen voor andere VVS-grotduikers, kan je ons dit laten weten.

Aanpassing reglement voor de door de UBS beheerde sites

Qua reglementswijziging liet de UBS ons weten dat we niet heiliger moeten zijn dan de paus en dat oefeningen tijdens recreatieve duiken wel toegelaten zijn. Zolang het niet in het kader van een opleiding is, mag er dus geoefend worden in de door de UBS beheerde duiksites. We vertrouwen erop dat de grotduikers voldoende gezond verstand aan de dag zullen leggen om oefeningen die de zichtbaarheid kunnen verstoren te vermijden.

Geplande activiteiten

Volgende activiteiten staan alvast op de planning (je vindt deze ook in de agenda op de VVS website):

  • 17 februari: touwtechnieken voor grotduikers in Koekelberg (reeds voorbij, maar was toch al volzet)
  • 23 maart: touwtechnieken voor grotduikers in Koekelberg (gaat niet door omwille van de beperkingen verbonden aan het Corona virus)
    Deze opleidingen touwtechnieken kunnen ook in de toekomst aangevraagd worden. Hier zal met een wervingslijst gewerkt worden, eens er voldoende geïnteresseerden zich aanmeldden kan onderling een passende datum afgesproken worden. Meer info bij Raf via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
  • 20 tot 24 mei: trip naar de Lot, meer info bij Raf via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.  (gaat niet door omwille van de beperkingen verbonden aan het Corona virus)
  • 30 mei tem 1 juni: Duikdriedaagse in België, meer info bij Dirk via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. (gaat niet door omwille van de beperkingen verbonden aan het Corona virus) 
  • Data in overleg met de deelnemers af te spreken: cursus onderwatervideografie
    Doel van de opleiding is om in een notendop grotduikers te leren hun filmpjes naar een hoger niveau te brengen. Er is een korte interactieve –wij kunnen van elkaar leren!- theorieles voorzien (ca.3uur) met vooral aandacht voor verhaalstructuur, filmtechnieken, belichting en montage. Er worden ook twee opleidingsduiken gepland (buiten de door de UBS beheerde sites!) met nadien feedback op de gemaakte opnames en ten slotte een montagedag onder begeleiding van de lesgever. Er wordt vooraf geen datum vastgelegd, ook hier kunnen geïnteresseerden zich kenbaar maken, waarna ze op onze wervinglijst komen. Vanaf 5 deelnemers kan de opleiding doorgaan en spreken we onderling passende data af. Inschrijven en meer info bij Erik via Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. of Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. 

We hopen jullie snel te zien, in het duister (voordat de cookies op zijn),  

Dirk, Erik, Herman, Kurt & Raf
Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.