Hier vindt u internationaal speleo nieuws en informatie, die niet vanuit de Europeese Speleo Federatie komt.

Je hebt je misschien afgevraagd hoe je gegevens over grotten kunt vinden? Hoe verbind je de grotten met de beschikbare documenten erover? Hoe verbanden leggen tussen wetenschappelijke waarnemingen, de metingen van de sensoren en de grotten waarin deze waarnemingen zijn gedaan? Hoe verplaats ik gegevens tussen databases die onafhankelijk van elkaar zijn ontworpen? Hoe pas je een zoekopdracht toe op een groep databases, ook al zijn ze onafhankelijk en verspreid over de hele wereld? Dit is een deel van wat het KarstLink-project biedt.

Karst: Erfgoed en Natuurlijke Hulpbronnen

De kaartverkoop voor het congres is gestart!

Registratie is vereist voor alle deelnemers.

Belangrijk: vroegboek kaarten tegen een korting verkrijgbaar! 

Het UIS (Union Internationale de Spéléologie) heeft een nieuw UIS-Bulletin gepubliceerd. Je kan de digitale versie hier vinden: http://www.uis-speleo.org/downloads/uis-bulletins/uisb612.pdf

Het UIS (Union Internationale de Spéléologie) heeft een nieuw UIS-Bulletin gepubliceerd. Je kan de digitale versie hier vinden: http://www.uis-speleo.org/downloads/uis-bulletins/uisb611.pdf

Toegangsmodaliteiten voor : de carrière van Savonnières-en-Perthois (France)

Oproep: respecteer de geldende regels.

Het ondergrondse gebied van Savonnières-en-Perthois is geclassificeerd als Natura 2000-gebied en als vleermuissite (https://inpn.mnhn.fr/site/natura2000/FR4100247). De vleermuizen nestelen en overwinteren voornamelijk in het zuidelijke deel van de steengroeve.

Na enkele problemen met speleo's in Savonnières-en-Perthois (Frankrijk), heeft de gemeente op lokaal niveau verschillende beslissingen genomen in afwachting van een besluit van de prefect om de toegang te limiteren en op welke manier een sleutel ter beschikking gesteld kan worden.