Doelstellingen werkgroep grotduiken VVS

De werkgroep grotduiken VVS wil fungeren als aanspreekpunt voor en coördinatie van:

  • Grotduik gerelateerde informatie
  • Grotduik gerelateerde duiktechniek
  • Grotduik gerelateerde configuratie/materiaal
  • Topografiegegevens verzamelen en ter beschikking stellen
  • Verzekering: hierin ligt ook een duidelijke taak.

Partnership

Er is ook een vraag naar duikpartners en soms dringt de vorming van een duikteam zich op teneinde een duikdoel te bereiken.                  
De wergroep heeft hierin een coördinerende functie.

Begin 2011 zijn we gestart met de werkgroep grotduiken. Een eerste project was Abime de Nettine waar de speleotechnieken werden gecombineerd met een kleine speleoduik. Op deze filmpjes en ook hier kan je onder andere Raf en Ulrik in actie zien.

Een volgend project staat nu al klaar.

Alle informatie over de toegang tot de ondergrondse steengroeve van Rhisnes is te vinden op http://cp-rhisnes.epst.be/ 

Dirk, Erik, Herman, Kurt en Raf van de pas verkozen WGD hebben communicatie met de grotduikers als eerste en belangrijkste doel gesteld.

Zodus lees je hier onze eerste nieuwsbrief. Niet al te inventief "Nieuwsbrief VVS-grotduikers" genoemd (wie een betere naam weet, laat het ons weten!) met inhoud die naar alle VVS-leden wordt gestuurd. Communicatie is alleen nuttig wanneer er daadwerkelijk iets te melden is. Daarom lees je verder in deze Nieuwsbrief  over een kleine aanpassing in het reglement, de activiteiten die gepland zijn door de WGD.

Terwijl een coronakat haar jongen niet meer terugvindt tussen de meningen van would-be specialisten en complottheorieën van fantasten probeert de Werkgroep Grotduiken er voor u de resultaten van gedegen wetenschappelijk onderzoek (gestaafd met bronvermelding zodat u die zelf ook nog kan nalezen) uit te filteren.

De UBS heeft de toegangsmodaliteiten van de ondergrondse waterrijke sites aangepast en verfijnd.

Op vraag van de UBS nemen we de richtlijnen over, dit document is een letterlijke vertaling uit het UBS duik reglement.

Het VVS en de UBS vragen om de richtlijnen strikt na te leven, dit is in belang van eenieder.

Dit is een uittreksel uit het reglement van inwendige orde van de werkgroep grotduiken, aangevuld met praktische informatie hoe je een door het VVS beheerde sleutel kunt aanvragen en waar je deze sleutel kan bekomen.