De zomermaanden staan erom bekend om komkommertijd te zijn, zo ook binnen het VVS. Eind juli kwamen we met het bestuur nog eens samen om enkele lopende zaken en een nieuwe items te bespreken. Hier is een korte samenvatting van wat we in grote lijnen bespraken.

We bespraken kort de aanpak om de toekomstige structuur verder uit te werken. De volgens sessie om met de werkgroep toekomst VVS samen te komen hebben we geprikt op 8 september 2021. Wie wenst mee te werken en denken aan/voor/over het VVS is welkom op deze sessie.

Ook onze administratie dient in orde te blijven. Met de vele wisselingen in het bestuur de laatste jaren blijken er toch enkele zaken te zijn die niet 100% in orde zijn. Dit wordt met prioriteit aangepakt om dit in orde te krijgen.

Ondertussen zijn de meeste clubs langs het VVS gepasseerd om hun oude grotsleutels om te wisselen voor nieuwe. De clubs die nog niet langs geweest zijn zullen worden aangeschreven vanuit het secretariaat. We kregen ook melding dat de betrouwbaarheid van de sloten toch niet zo goed is (gaan soms slecht open).

Ook dat waternood in Wallonië heeft impact op ons, meer bepaald dan op de grotten die we wensen bezoeken. We bespraken hoe we samen met de UBS de opruimingswerken zouden kunnen aanpakken en hoe we onze leden zouden informeren over de huidige toestand. Meer informatie volgt.

De financiering van onze werkgroepen blijft een aandachtspunt. Dit zal worden besproken met de betrokken werkgroepen.

In onze KMO-unit blijven er altijd wat zaken op te volgen en aan te pakken. De issues met de waterafvoer op het KMO-park hebben voor ons zo goed als geen impact. Onze internetverbinding blijft wel een aandachtspunt. Er zal worden bekeken of we zelf een deftige en niet te dure verbinding voor elkaar kunnen krijgen.

Er werd beslist dat het webteam de nodige uitgaven mag doen voor de aankoop van de nodige software licenties voor het uitwerken van de nieuwe administratieve toepassing en website.

De volgende bestuursvergadering voorzien we op 1 september. Dan gaan we trachten een start te maken met de organisatie van de Speleologische Dagen 2022 (medewerkers zijn welkom) en plannen we een bezoek van de nieuwe voorzitter van de werkgroep grotduiken om kennis te maken. En ook de lopende dossiers zullen verder worden afgehandeld.