Na een zware tijd waarin het dagelijks leven door corona kwam stil te liggen, begint er langzaam aan weer ruimte te komen voor activiteiten. We kunnen weer voorzichtig gaan grotten en grotduiken. Wij vinden dat het nu dan ook tijd is om dit nieuwe begin met jullie te vieren. Om die reden zal er op 10 oktober a.s. bij ons verbondshuis in Vilvoorde een VVS winter-bbq georganiseerd worden voor alle leden. Tijdens die BBQ zal ook afscheid genomen worden van de vertrekkende bestuursleden. Omdat agenda’s snel vollopen kondigen we deze activiteit nu alvast aan, dus zet het in uw agenda. Nadere informatie over aanmelding, invulling en prijs volgt.

Update 4 augustus 2020

Vanuit het UBS kregen we de melding dat ze initiaties (gidsingen) in de maand augustus zeer sterk afraden. Vanuit het VVS-bestuur volgen we dit standpunt.

Update 28 juli 2020

Update van de algemene maatregelen met de regels die door de veiligheidsraad van 27/07/2020 werden beslist.

Update 24 juli 2020

Update van de algemene maatregelen met de strengere regels dit gelden vanaf zaterdag 25/07/2020. Hoofdzakelijk een aanpassing voor het verplicht dragen van een mondmasker.

Update 11 juli 2020

Zeer goed nieuws, vanaf 1 juli kan speleologie terug beoefend worden in al zijn vormen, mits het naleven van enkele noodzakelijke regels (zie verder).

De regels die nog van toepassing blijven vind je in het document "Deconfinement - situatie op 01/07/2020" op de website van het UBS. Wij vatten hier de belangrijkste regels voor de speleologie samen. De regels voor de andere "klim"-sporten en extra informatie (zoals over het ontsmetten/reinigen van materieel) vind je in het UBS-document. Het UBS-document blijft steeds de officiële leidraad in geval van discussie of twijfels over onze samenvatting/vertaling.

Wees je ervan bewust dat het virus nog steeds aanwezig en dat we elke opflakkerering ervan dienen te voorkomen. Houd je dus aan de opgelegde maatregelen.

De opendeur van onze VVS unit was een succes. Vele speleo's kwamen af en zagen dat het goed was.

Enkele sfeerbeelden van onze opendeur kan je vinden in onze fotogalerij.

Erik De Groef zorgde voor het vastleggen van bewegende beelden. Zijn resultaat kan je hier bekijken.

De speleologische dagen krijgen een welverdiende pluim van de FSE! Lees hun artikel in 3de nieuwsbrief van de FSE over de Speleologische Dagen.