Het Waalse Gewest heeft de intentie om een regionale baan (N931) aan te leggen tussen de Maasvallei, N4, naar de E411.De weg zou door landbouwgebied lopen en eveneens de dorpen Maillen et Petit-Courrière doorkruisen. Deze weg zou een impact hebben op de omgeving, niet alleen voor de inwoners... dit project zou ook invloed kunnen hebben voor de Trou d'Haquin.

Het was een zware bevalling maar het resultaat mag er zijn… onze nieuwe stek in Vilvoorde is zo goed als klaar.

Tijd om de Champagne te laten knallen en onze nieuwe stek feestelijk in te huldigen met een hapje en een drankje!

De speleo’s zijn bezige bijen.

Het VVS heeft een nieuwe voorzitter: Björn van Staeyen.

Tijd voor mij om even terug te kijken op de afgelopen zeven jaar. Er zijn een aantal resultaten waar we als raad van bestuur best wel een beetje fier mogen op zijn, vind ik. Er was de Spelerpes in kleur. De organisatie van de Spleologische dagen, drie keer in Mozet en nu in Bernardfagne. De fusie van de twee vzw’s en vooral ons nieuw verbondshuis zijn de belangrijkste recente realisaties. Verder heeft de raad van bestuur ook een belangrijke rol gespeeld bij de geweldige doorstart van de jongerenwerking en de nieuwe redactie voor de spelerpes.

De speleologische dagen krijgen een welverdiende pluim van de FSE! Lees hun artikel in 3de nieuwsbrief van de FSE over de Speleologische Dagen.

Ken je iets van PHP, HTML, CSS en/of Joomla, dan ben jij misschien de vrouw of man die we zoeken om het het VVS-webteam te versterken. Houd je van een uitdaging om een web applicatie van de grond af mee op te bouwen (en eventueel nadien verder mee te ondersteunen), dan kan je bij het VVS-webteam aan de slag.