De werkgroep heeft tot doel mensen samen te brengen die interesse vertonen voor het fotograferen ondergronds. In een klassiek speleoteam is de fotograaf dikwijls verplicht tussendoor snel wat kiekjes te nemen, wat niet altijd het gewenste resultaat met zich meebrengt.

De werkgroep biedt, onder deskundige leiding, de gelegenheid te gaan grotten om de speleofotografie in al haar facetten wat extra kleur te geven.

De huisfotograaf

Kom je op één van de activiteiten van VVS, WSV, ... iemand tegen die je enkel bekijkt via een lens. Dan is de kans groot dat je Dirk Vandorpe tegen het lijf bent gelopen.

3D Fotografie en video

David Deroest van SPEKUL maakt van stereofotografie en -video zijn levenswerk.
Zijn 3D diavertoning over Speleologie in binnen- en buitenland zijn ronduit schitterend.
Meer weten kijk dan eens op zijn site

Speleo-video

Dat Vlaamse speleofilm geen loos begrip is, wisten we al. Nu kan je op YouTube een voorfilmpje zien voor de Speleo DVD van Rik Martens. Een compilatie van eerder gemaakte films.

Een hele tijd geleden had ik het plan opgevat om meer goede foto’s en filmpjes van eigen bodem in de Spelerpes te krijgen. Ik legde mijn oor te luisteren en vernam dat er wel wat interesse bestaat voor een cursus ondergrondse videografie. Gezien ik al een jaar of tien cursus onderwatervideografie geef en de stap naar ondergronds dus niet zo groot was, besloot ik ook voor deze specialiteit een presentatie op te stellen.

De Werkgroep Ondergrondse Fotografie en Videografie organiseert voor het eerst een internationale fotowedstrijd! De proclamatie van deze wedstrijd zal elke twee jaar samenvallen met de Speleologische Dagen. Als try-out zullen dit jaar enkel VVS- en SN-leden kunnen deelnemen. 

Je kan je via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. inschrijven en dit vóór 22 augustus. Je foto’s kan je digitaal doorsturen (bvb via WeTransfer). Ze worden digitaal gejureerd na het anoniem coderen van je inzending door de wedstrijdverantwoordelijke.

Het volledige wedstrijdreglement vind je in deze download (werd verduidelijkt op 24/07/2019). De Raad van Bestuur staat in voor erg mooie prijzen. Hopelijk sturen jullie allen jullie beste foto’s en wordt het een boeiende competitie.

Deelname is gratis dus je kan enkel maar winnen.

Veel succes!