De Raad van Bestuur (RvB) van het VVS is op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Op dit moment bestaat de RvB uit 7 leden, waarvan van 5 leden het mandaat komende Algemene Vergadering afloopt. In de RvB is ruimte voor in totaal 12 bestuursleden.

Op 27 maart 2021 gaat onze jaarlijkse algemene vergadering door. Als we kunnen en mogen dan doen we de vergadering met een fysieke bijeenkomst, maar hoogstwaarschijnlijk zal de vergadering ook dit jaar online doorgaan.

We gaan deze vergadering ook onze aangepaste statuten laten goedkeuren. Hiervoor is een aanwezigheid van minimum 2/3 van de afgevaardigden van de clubs nodig. We rekenen hiervoor op jullie massale aanwezigheid.

De voorzitters, secretarissen en club afgevaardigden krijgen tijdig een uitnodiging met daarin alle praktische informatie.

Speleologie… wat kan?

Het is niet gemakkelijk om de beslissing te nemen om speleologen het grotten te ontzeggen, zowel de droge speleo als het grotduiken. Toch moeten we ons neerleggen bij de regels die ons opgelegd worden. Sport georganiseerd door een club of federatie is bij ministerieel besluit van 31/10/2020 verboden tot nader order.

Zouden we het aandurven om speleologie te interpreteren als ‘individuele fysieke activiteiten in de buitenlucht’ dan negeren we de geest van de hele covid-reglementering die met de opkomst van verschillende mutaties nog strenger geworden is. Speleologie behoort niet tot de individuele fysieke activiteiten in de buitenlucht, wel toegestaan zijn wandelen, joggen, fietsen,… En tijdens deze laatste nog toegelaten activiteiten mag u vergezeld worden door leden van uw gezin of door uw naaste contactpersoon (‘één knuffelcontact’)

De opendeur van onze VVS unit was een succes. Vele speleo's kwamen af en zagen dat het goed was.

Enkele sfeerbeelden van onze opendeur kan je vinden in onze fotogalerij.

Erik De Groef zorgde voor het vastleggen van bewegende beelden. Zijn resultaat kan je hier bekijken.

De speleologische dagen krijgen een welverdiende pluim van de FSE! Lees hun artikel in 3de nieuwsbrief van de FSE over de Speleologische Dagen.