In het lidmaatschap van het Verbond van Vlaamse Speleologen, via één van onze clubs, is een speleoverzekering inbegrepen. De verzekering dekt in ruime zin alle activiteiten gelinkt aan de speleo of clubactiviteiten. Ook sifon- of grotduiken is in de dekking opgenomen. Geregelde duikers doen er echter goed aan zich te informeren bij de werkgroep grotduiken omtrent de verzekering.
Er zijn geen geografische beperkingen in de dekking.

Voor de deelname aan een initiatie kan een speleo dagverzekering worden afgesloten, via een VVS-club.
 
Inhoudelijk is de dekking gelijkaardig als de speleoverzekering voor onze leden, met een aantal kleine verschillen zoals de beperking tot activiteiten door clubs van VVS georganiseerd (geen solo, of privé).
 

Mutualiteiten en de meeste reisbijstand polissen sluiten activiteiten zoals speleologie en alpinisme uit.

Daarom is het afsluiten van een goed bijkomende reisbijstandsverzekering, met repatriëring na een speleo-of soortgelijk ongeval, aangeraden.

Onze makelaar kantoor DMVA krijgt geregeld vragen over de repatriëring na een speleo- ongeval. Europ Assistance heeft ons, via onze makelaar DMVB, onderstaande verduidelijk bij de polis bezorgd:

De bestuurdersaansprakelijkheid is niet hetzelfde als de B.A. (Burgerlijke aansprakelijkheid, binnen de sportpolis is een bestuurder verzekerd zoals ieder ander lid voor eventuele schade aan derden tijdens de gewaarborgde activiteiten).

De bestuurdersaansprakelijkheid: fouten in het financieel en administratief beheer van de VZW valt echter niet onder de waarborgen van de sportpolis.

Deze optie is bedoeld voor clubs die op regelmatige basis gebruik maken van een lokaal of accomodatie en die zichzelf dienen te verzekeren voor schade aan dat lokaal of accomodatie.

Onze ledenverzekering dekt geen schade aan gebruikte lokalen en accomodaties.