Het is even stil geweest op onze blog. De reden: we waren bezig met allerlei zaken voor het VVS. Hier een update van waar we de laatste 3 maanden zoal mee bezig waren (tussen al ons werk en bezigheden buiten het VVS door).

De voorbereiding van de algemene ledenvergadering van 5 maart 2022 nam wat tijd in beslag. Niet alleen de voorbereiding van de vergadering zelf, maar ook het afsluiten van de boekhouding van 2021, het uitwerken van de begroting voor 2022 en de voorbereiding voor een eventuele digitale editie nam wat tijd in beslag. Voor de boekhouding wordt de gebruikte spreadsheet herbekeken om deze eenvoudiger in gebruik te krijgen.

Ondertussen kwamen we ook meer tot een definitieve versie van onze Visie 2022-30. Deze werd tijdens de algemene ledenvergadering aan de aanwezige clubs gepresenteerd.

Een VVS-bestuurder vertegenwoordigde ons ook tijdens de algemene vergadering van de vereniging van mede-eigenaars van het Deltapark (het KMO-park waar wij onze unit hebben). Daar kwamen we te weten dat een toch voor een bedrade internetverbinding in onze unit kunnen gaan zonder grote kosten hiervoor te moeten maken. Dit werd reeds aangevraagd.

Ondertussen werd ook het reglement en de aanvraagprocedure voor het bekomen van exploratie subsidies afgewerkt.

De organisatie van de Speleologische Dagen werd nu volledig op gang getrapt. We zaten reeds samen met alle aangemelde organisatoren die elk een deel van de organisatie op zich gaan nemen. Deze nieuwe mensen in de organisatie op pad helpen en het geheel coördineren neemt ook de nodige tijd in beslag.

In februari werd vanuit het VVS bestuur ook deelgenomen aan de vergadering van de WSV (Werkgroep Speleologische Vorming). Zij gaan verder op hun elan, maar zijn nog op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de werkgroep...

Ons nieuw tuchtreglement, met een nieuwe tuchtcommissie, kreeg ook haar definitieve vorm. Deze nieuwe werkwijze is van kracht vanaf de algemene ledenvergadering van 5 maart.

En eindelijk zijn we tot een datum gekomen om terug samen te komen met het Nationaal Speleologische Verbond van België (vertegenwoordigd de Belgische speleologie op internationaal niveau). Hier ligt nog wat werk om terug wat meer beweging in de werking te krijgen en deze ook wettelijk terug volledig op punt te zetten.

In februari kregen we ook bezoek van enkele leden van SC Cascade om hun project van de Oude Watertoren te presenteren en onze ondersteuning hiervoor te vragen.

En tussendoor lagen er nog meerdere kleinere taken die dienden te gebeuren.

De volgende bestuursvergadering is gepland op maandag 14 maart 2022.