Het is zover! Het speleoparcours De Oude Watertoren in Oostende opent haar deuren voor alle leden van het VVS, Speleo Nederland en andere erkende speleofederaties. Op zaterdag 18 maart 2023 zijn alle VVS-leden welkom voor de officiële opening. Tussen 10 en 16 uur kan je er doorlopend komen klimmen.

Het parcours omvat 1.200 meter vaste touwen, met hoogtes van 3 tot 32 meter. Je kan er alle basistechnieken oefenen, maar ook technieken voor meer gevorderden. Zo’n 20% van de ankerpunten is zonder touwen om zelf te leren equiperen. Het parcours is dus ideaal als je kennis wil maken met speleologie, als je je technieken wil onderhouden of bijschaven, als je wil oefenen voor je Brevet A of B of als je je wil voorbereiden op een expeditie met diepe putten.

"Je komt door de deur en je denkt 'wauw'.! De Oude Watertoren is een must voor elke speleoloog die zijn touwtechnieken wil onderhouden of opfrissen.
Knap wat de leden van Cascade hier hebben gerealiseerd."

(Karl Willems – WSV)

De Oude Watertoren is een sportcentrum van de Stad Oostende, gevestigd in een beschermde watertoren uit 1900. Speleoclub Cascade heeft er een adviserende functie en organiseert twee keer per maand een open training, telkens op de eerste en derde maandag van de maand, van 19 tot 21.30 uur. Het is ook mogelijk om de toren exclusief voor je eigen speleoclub huren. Mail hiervoor naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. De prijs voor de volledige toren bedraagt 15 euro per uur. De toren is verwarmd en verlicht. Er zijn twee kleedkamers en een toilet, maar geen bar of douche.

Wil je De Oude Watertoren in première zien? Kom dan op zaterdag 18 maart tussen 10 en 16 uur met je speleomateriaal naar Oostende. Je kan er ongebreideld klimmen of deelnemen aan een rondleiding. Helm is verplicht vanaf de ingang! Breng ook je VVS-lidkaart mee als bewijs dat je verzekerd bent.

Praktisch

  • Adres: Mercatorlaan 1 in 8400 Oostende
  • Website: www.oostende.be/oude-watertoren
  • Bijkomende informatie: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.
  • De Oude Watertoren is ook bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het station van Oostende is het 12 minuten wandelen (1 km).
  • De data met de open trainingen van Cascade vind je op de website van het VVS.

Informatie Oude Watertoren

We hebben alle informatie over De Oude Watertoren gebundeld op deze pagina op onze website.