Dit kwam zoal aan bod op de bestuursvergadering van 6 januari 2021: jongerenwerking, Ronde van Vlaanderen, Jaar van de Speleologie, Grotduikreglement en sleutelverdeling en enkele varia puntjes

Deze keer kregen we een afvaardiging van de werkgroep jongeren op bezoek. Zij brachten een mooie presentatie van wat de jongerenwerking doet en hoe zij werken. De reden waarom wij als bestuur de werkgroep jongeren hadden uitgenodigd was een bespreking van de financiën van de werkgroep.
Na overleg met de werkgroep heeft het bestuur beslist om het werkingsbudget voor de werkgroep jongeren op te trekken. Dit dient nog wel bevestigd te worden door de AV.
De mensen van de werkgroep jongeren brachten ook een opportuniteit naar voor om subsidies vanuit de overheid binnen te kunnen halen (landelijke subsidie voor vereniging die jeugdwerk doet). Niet alleen de jongerewerking zou hier voordeel uit halen, maar ook het VVS kan hier voordeel mee doen. Guido en Herman gaan onderzoeken hoe dit juist zit en wat we er voor dienen te doen om deze opportuniteit te verwezenlijken.

Onze Ronde van Vlaanderen is reeds gestart. De resultaten uit de eerste sessie werden kort besproken. De opkomst is nog niet zo groot, daarom gaan we nog extra publiciteit maken via de clubs. Wat al zeker uit de bus komt is een Facebook-groep om zo meer leden te kunnen bereiken.

In het kader van het nieuwe grotduikreglement werden de nodige afspraken gemaakt rond de sleutelverdeling en hoe we dit praktische gaan aanpakken.

Verder werden de nieuwe statuten en het reglement van inwendige order verder afgewerkt. Het webteam zoekt versterking. Hiervoor zal een vacature worden uitgeschreven. En ook de voorbereiding van de algemene ledenvergadering van 27/03/21 kwam aan bod.