De steengroeve in Savonnières-en-Perthois is tot nader bericht niet meer toegangelijk.

In november 2020 gaf de eigenaar die speleologen toeliet om via zijn ingang de ondergrondse steengroeve in het dorp Savonnières-en-Perthois (Meuse, Frankrijk) binnen te gaan en zo toegang te krijgen tot de grotten van het domein (La Sonnette, La Besace, L 'Avenir, Le Cornuant ...) heeft besloten zijn vergunning in te trekken.

De Grand Est de Speleology League, de lokale CDS (52 en 55) en de clubs van Saint-Dizier en Bar-le-Duc werken aan het verkrijgen van nieuwe toegangs- en circulatievergunningen, zowel bij de eigenaars als bij de gemeente, maar voor de moment is het nog steeds verboden voor speleologen om toegang te krijgen tot dit ondergrondse domein.

Dit is des te meer waar, omdat na een recent incident de champignonkweker die zich in de groeve vestigde, iedereen die zich in de groeve begeeft met de dood bedreigt.

Voor uw veiligheid en om ons in staat te stellen de best mogelijke vooruitgang te boeken, dient u zich strikt te houden aan de instructies die het betreden van de ondergrondse steengroeve in het dorp verbieden.

Christophe Prevot
President van de Grand Est Caving League
http://csr-l.ffspeleo.fr